Най-якият редактор? Atom review: иновативен, красив и лек

от Димитър Папазов на 03.04.2017г. | Категория: Други | 0 коментара

Кой е най-якият редактор ?В тази серия от няколко видеа ще се опитам да направя ревю на някои от най-яките редактори според мен, с което се надявам да ти помогна да си избереш най-якия редактор и да пишеш код с кеф.Това видео е за най-иновативният редактор - АТОМ, който звучи доста скучно, но няма нищо общо с другите редактори! Изгледай урока, изпробвай за 1 месец най-малко в твоите проекти и виж дали това е редактора за теб.- Харесва ли ти редактора ? Какво мислиш ти за него ? Кой беше твоя първи редактор ? Кажи ми долу в коментарите :)Дочети » Коментирай »
Най-якият редактор ? Notepad++ review: семпъл, бърз и удобен

от Димитър Папазов на 22.01.2017г. | Категория: Други | 0 коментара

Кой е най-якият редактор ? 


В тази серия от няколко видеа ще се опитам да направя ревю на някои от най-яките редактори според мен, с което се надявам да ти помогна да си избереш най-якия редактор и да пишеш код с кеф.


Първото видео е за най-популярният редактор сред начинаещите - Notepad++, който звучи като прост ъпгрейд над майкрософтският нотпад, но нямат нищо общо. Изгледай урока, изпробвай за 1 месец най-малко в твоите проекти и виж дали това е редактора за теб.


- Харесва ли ти редактора ? Какво мислиш ти за него ? Кой беше твоя първи редактор ? Кажи ми долу в коментарите :)


 


Дочети » Коментирай »
Трябва ли да полазваме готови системи (wordpress, joomla и др.) ?

от Димитър Папазов на 12.03.2016г. | Категория: Други | 0 коментара

Доста от вас ме питат - защо, кога и добре ли е да ползвам cms система като wordpress, joomla и т.н. Мързи ме да правя клип, затова реших да го напиша. Разделил съм ти текста на ЯСНИ параграфи, за да намериш по-лесно тази част, която ти трябва.


Моето мнение: 


Мнението ми е следното, ако ти трябва система, която е нужно да вкараш само База Данни и да качиш на хост и да си публикуваш новините или някакви много малки продуки за много малко онлайн магазинче, тогава може да се възползаш от тези системи, защото бързо се вдигат, имат всякакви плъгини или друг вид разширения, които ти позволяват леко да измениш същноста на системата. Смисъл, един wordpress си е система за блогове, а я ползват като онлайн магазин - това става благодарение на тези плъгини/разширения.  Отделно, че има доста теми/стилове/темплейти за конкретните cms системи, които допринасят още за цялостния вид на сайта. Окей е да запичнеш малък онлайн бизнес благодарение на тях, но малко да се разрастнеш и ще усетиш кк почвт да ти пречат и как нещо не ти достига.. 


Защо да ги ползваме?


Защото в рамките на 10 мин. мога да напиша "Безплатен хостинг" в google и веднага ще ми излязат предложения, от които да си избирам. Ще мога бързо да си я кача, тъй като е малка система(повечето са), бърза е, няма толкова работи за настройване, само си пиша името на сайта, и почвам да и слагам теми, плъгини/разширения, в зависимост от това, какво ми трябва. Примерно, искам онлайн магазин - тогва ще използвам плъгина woocommers или някой друг, който да ми даде да настройвам допълнителни неща. След време ако реша да го махна и да сменя тематиката на сайта ми, мога лесно да го направя. Плюс това някои системи като wordpress ти дават хостинг и поддомейн, за да им ползваш системата или някаква друга изгъзица.


Кога да ги ползваме?


Повечето системи като OpenCart, Wordpress и .т.н ти предоставят базовото ниво. Можеш да ги ползваш бързо и лесно, без да се налага да мислиш за интеграция на магазина ти с Paypal или Директно плащане с Дебитна карта, защото, системата/плъгина се гризи за това. Доста е лесно да се работи с тях, докъто не започнат многото посещения, поръчки, коментари и т.н. Почваш да се разрастваш, трафика не ти стига,  ъпгрейдваш към платен хостинг, добавяш нови разширения, които в тях си имат и опции, които не ти трябват, но все пак ги получаваш и всичко това започва да бави малко или много. Тогава какво правиш искаш да се отървеш от това, което не ти трябва ?! - ЕМИ НЕ МОЖЕ, защото, НЕ МОЖЕ да махнеш нещата, които не ти трабват от един плъгин, да, някои могат да се спират, но не и да се махат(когато имаш ограничено мято става много шит) и т.н.  Какво правим тогава .. ? Обръщаш се към някой фрийлансер/фирма да ти добави или премахне някоя функионалност, правиш го още веднъж, още веднъж и даваш пари насам-натам, в един момент се осъзнаваш и си казваш: "Ауе, ако бях дал тея пари, че и малко от горе, нямаше ли да ми излезе по-евтино да ми направят една система само с това, което ми трябва ?!" - ЕВАЛА, дойде ти акъла в главата. 


 


На кратко - ползвай ги ама ги ползвай за това, за което са, а не за друго. Какво имам предвид ? - Wordpress е за блогове, като го ползваш са онлайн магазин - не очаквай кой знай какво от него. Същото се отнася и за OpenCart - тя е за онлайн магазини, ако я направиш за блогове - еми.. едва ли ще става за добра блог система. 


 


А, да и понеже се убихте да ме питате за моя блог дали е готова система - НЕ Е :D Всичко съм го писал лично аз, Менюта, колони, регистрации, форуми, дори и текста който прочете ейся :D


Ако искаш да изкажеш и твоето мение, давай в коментарите. Ако имаш идея за урок - знаеш къде да пишеш, и не забравяй да е абонираш за мен в youtube(бутона в дясно, малко по-горе ве..), а.. и може да си оставиш имейла ейтука в дясно, и ще те известявам когато съм пуснал някоя нова система, пост или урок(или моя нова гола снимка). :D


Дочети » Коментирай »
« Покажи по-стари


Категории


Абониране

Ако се абонираш ще получаваш имейл за всеки нов урок.

Направи дарение:
или Ъ, кво ?